Obavještavamo sve naše korisnike koji koriste Windows 10 operacijski sustav da je potrebno provjeriti je li dostupan update Windowsa na vašim računalima. Navedeno uzrokuje brojne poteškoće u radu računala pa tako i programa Poslovne knjige. Molimo vas da osigurate adekvatno okruženje za rad Poslovnih knjiga tako što ćete pokrenuti potrebni update i to u nekoliko jednostavnih koraka opisanih u nastavku. 

Napominjemo da prekide u radu, koji su posljedica nepravovremenog updatea Windowsa, možete spriječiti tako da brigu o Windows updateovima u potpunosti prepustite Aura Soft-u. Rješenje je ugovaranje periodičke provjere koju će pratiti izvršavanje ažuriranja kad god je to potrebno.

Upute za samostalnu provjeru i update Windowsa

  1. Kliknite na tipku „Start“ u donjem lijevom kutu i krenite upisivati riječ „update“ („ažuriranja“) i zatim odaberite na „Check for updates“ („Provjera ima li ažuriranja“).

sl1

2. Ako je Windows sustav na vašem računalu ažuriran, vidjet ćete poruku „You are up to date.“ („Vaš sustav je ažuriran“) i nije potrebno poduzimati nikakve daljnje korake.

Ukoliko postoji spreman update vidjet ćete obavijest „Updates available“  („Dostupna su ažuriranja“) i ispod toga gumb „Install now“ („Preuzmi i instaliraj odmah“) na koji je potrebno kliknuti.

sl2

3. Nakon toga, Windowsi će skinuti potrebne updateove i po završetku obavijestiti vas da je potrebno restartati računalo. Pošto će se tijekom restarta završiti instalacija, sam restart može potrajati i više od sata, stoga savjetujemo da restart pokrenete na kraju radnog vremena i da vas ujutro računalo dočeka spremno za rad. Restart se pokreće klikom na gumb „Restart now“ („Ponovo pokreni odmah“).

pending restart.PNG

Ukoliko trebate pomoć s navedenim koracima, djelatnici Aura Soft-a su Vam na raspolaganju.